Általános szerződési feltételek

Itt tájékozódjon az általános szerződési feltételeinkről.

Általános szerződési feltételek és vásárlói információk

§ 1 Hatáskör, vásárlói tájékoztató

A következő általános üzleti feltételek szabályozzák a szerződési viszonyt az lizengo GmbH & Co. KG, a felhasználók és a cégek között akik vállalkozásunknál termékeket vásárolnak. Ezzel ellentétesen vagy a mi üzleti feltételeinktől eltérő feltételek nem kerülnek elfogadásra. Az eredeti szerződés nyelve a német, ami itt található meg: link

§ 2 Szerződés lezáródása

(1) Az internetes ajánlatokat egy kötöttség nélküli vásárlásra való meghívásnak kell értelmezni.

(2) Ön egy vagy több terméket helyezhet a kosárba. A rendelési folyamat alatt adja meg adatait és a kívánt fizetési módot, szállítás módját, stb. Először erősítse meg a rendelést a jóváhagyásra klikkelve, hogy a szerződés létrejöjjön. Rendelését azonban telefonon vagy telefaxon is feladhatja. 

(3) Az e-mailen vagy faxon való rendelését visszaigazolást követően a vételi szerződés is kiállításra kerül. Egy telefonos rendeléssel a szerződés azonnal létrejön. Ha az ajánlat nem kerül azonnal elfogadásra, Ön sincs szerződésileg kötelezve. 

§ 3 Vásárlói információ: a rendelés adatainak mentése

Rendelése részletei (termék típusa, ár,stb) a szerződést követően mentésre kerül. Az üzletszabályzatot elküldjük Önnek, de az üzletszabályzatot a vásárlást követően bármikor előhívhatja weboldalunkon. 

Regisztrált vásárlóként az előzőleg rendelt termékeinek információit a törlés gombbal rendezheti. 

§ 4 Vásárlói információ: Korrekciós lehetőségek

Ön a bevitt információit a rendelés elküldése előtt minden további nélkül törölheti és változtathatja. Mi tájékoztatjuk Önt további választható lehetőségekről a rendelés folyamata alatt. A rendelést a böngésző bezárásával a rendelés elküldése előtt bármikor megszakíthatja. 

§ 5 Tulajdonjog fenntartása

A megvásárolni kívánt termék a fizetés teljes beérkezéséig a cég tulajdona marad. 

§ 6 Törvénynek megfelelő hibáért felelős jog

(1) Hibáért felelős jog

Termékeinkre a törvény által előírt hibáért felelős jog vonatkozik.

(2) Garancia a használt termékekre

Az Ön garanciaigénye a használt termékekből adódó hibákra vonatkozóan a vásárlás után egy évvel elévül. Ettől a szabálytól eltérően kivételt képez a kártérítési igény: a hiányból adódó igény (amit gondosan és bizalmasan kezelünk) vagy igény a garanciából fakadóan amit a termék sajátosságai miatt átvállalunk. Ezek a kivételes igények érvényesek a törvény szerinti elévülési határidőre.

(3) Garancia a vállalatokra vonatkozóan

Az Ön garancia iránti igénye az áru hibájából/hiányából adódóan a kockázat átszállását követően egy éven belül elévülnek. Ettől a szabályozástól kivételt képez la kárpótlás igényére vonatkozó jog, ill. hibából / hiányból adódó igény (amit cégünk bizalmasan kezel) vagy igény a garanciából fakadóan (amit a termék sajátosságai miatt átvállalunk). Szintén kivételt képez a törvény szerinti kártérítésre vonatkozó igény a Német Polgári Törvénykönyv (Bürgerliches Gesetzbuch) § 478-a szerint. Ezek a kivételes esetek a törvény által meghatározott elévülésre vonatkoznak. 

§ 7 Szoftver

A lizengo.hu kizárólag digitális termékekkel kereskedik. Webáruházunk nem foglalkozik szoftverek Cd és Dvd adathordozókon való postai kézbesítésével. Ha ez esetleg kivételes esetben előfordulna, a vásárló erről többszöri tájékoztatást kap. A letölthető szoftver -ami ESD néven is ismert- új, illetve a régi verzióknál használt állapotú lehet. Webáruházunk pusztán állandó termékkulcsokat juttat el Önnek, amik a gyártók által hivatalosan szabaddá lettek téve az internetes kereskedelemhez. Minden egyes ilyen szoftver saját EULA-val rendelkezik, ami jováhagyásra kell kerüljön. Ehhez a használati jog szabályzata a megszokott módon érvényesítésre kell kerüljön. 

§ 8 A kereskedelmi területi hatáskör

A kereskedők esetében minden felmerülő jogi vitához az ezen szerződés területi hatásköréhez a cégünk címe a székhely.

Utoljára megtekintett